Ajak tetoválás után herpesz..?!

Ajak tetoválás után herpesz..?!

Hogyan készülj fel az ajak tetoválásodra, ha herpesz hajlamod van?

Kijött a herpeszed a friss tetováláson?

 

Olvasd el bejegyzésünkben hogyan előzheted meg a problémát és mit tegyél ha már megtörtént a baj!

 

Ha szájtetoválásra jelentkezel hozzánk, minden esetben feltesszük a kérdést, volt-e már valaha herpeszed.

Ha a válasz igen, akkor kétféle módszert ajánlunk számodra, hogy elkerüljük a tetoválás hatására való felbukkanását.

Ha kimondottan hajlamos vagy herpeszre, akkor gyógyszertári készítményt javaslunk. Ezt a tetoválás előtt három nappal kérjük elkezdeni szedni. Továbbá a tetoválás után is javasoljuk további három napig az alap dózist, majd még két napig már csak a felét. Ezután elhagyható a szedése. A tapasztalat alapján ha mégis kijön a herpesz (emellett a leépítő adagolás mellett ritka), az a tetoválás utáni 4. napon a legjellemzőbb. Ilyenkor mi azt kérjük vendégeinktől, hogy ecseteljék be 100% tisztaságú teafaolajjal (ez nagyon hatékony!) és végül csak a herpeszre kenjenek cink pasztát (gyógyszertárban kapható krém), hogy elszeparáljuk és megállítsuk a fertőzést.

A helyesen elkészített szájtetoválást egyébként nem zavarja meg a herpesz, vagy csak a legritkább esetben.... fontos, hogy tilos piszkálgatni a beszáradt sebecskét a herpesz után. Hagyni kell, hogy teljes egészében magától essen le és akkor nem "esik ki" a tetováló pigmentből a kapargatástól. 

Ha életedben 1x volt csak herpeszed, vagy "nem is emlékszel, talán mintha 1x lett volna gyerekkorodban...." akkor mi egy immunerősítő vény nélkül kapható kapszulát ajánlunk. 

Teljesen megvédi azt a vendéget akinél tényleg nincs erős hajlam. Pl. én ilyen vagyok, mert életemben kétszer volt herpeszem, mindkettő közvetlen a két szülésem után. Ezen felül soha életemben. Egyébként nem is szedtem be semmit az ajaktetoválásom előtt, és nem is lett herpeszem. De ha biztosra akarunk menni, az immunerősítőt ajánljuk. Kb. 2 héttel tetoválás előtt kell elkezdeni szedni. Nem kell feliratni, azaz nem vényköteles, illetve komplex immunerősítő tehát tényleg jótékony az egész szervezetre sőt a sebgyógyulásra is.

Jó ha tudjuk, nagyobb a valószínűsége a herpesz kialakulásának ha a szakember keze erős, ha hosszabb ideig tetovál (ergo nagyobb traumát okoz) vagy ha túl hegyes, gyengébb minőségű tűvel dolgozik.

Ha soha nem volt még herpeszed, akkor természetesen nincs szükség egyik készítményre sem.

 

 

Titkok a púderes szemöldöktetoválásról....

Titkok a púderes szemöldöktetoválásról....

Ámulva nézed a gyönyörű, trendi, porhatású szemöldöktetoválásokat.. viszont felmerül benned rengeteg kérdés és hallottál is ezt-azt.

Mi az igazság?
Mit kell tudni erről az új hullámról?
Vannak vajon hátrányai is? 

Melyik sminktetováló oktatást válaszd?

Melyik sminktetováló oktatást válaszd?

Nem tudsz eligazodni az oktatások között?
Nem érted miért van akkora különbség az árak között?
Félsz hogy az ablakon dobod majd ki a pénzt? 
Hogy esetleg nem is ér annyit a képzés?
Megkaphatod-e bárhol az extra tudást?

Javítható-e régi, elrontott sminktetoválásod?

Javítható-e régi, elrontott sminktetoválásod?

Rengeteg levelet, megkeresést kapok elrontott sminktetoválásokkal kapcsolatban. Sajnos nagyon sokan viseltek régi, akár 10-15 éves, főleg szemöldöktetoválást amit annak idején elrontottak, asszimmetrikus vagy már divatjamúlt, túl íves, túl sötét, stb...
Lássuk mi is a helyzet az elrontott tetoválásokkal! Sajnos 5 megkeresésből 4-et el kell utasítanom, mert egész egyszerűen nem helyrehozható a régi tetoválás egy újjal.

Drága-e a sminktetoválás? - avagy árkülönbségek a szolgáltatók között

Drága-e a sminktetoválás? - avagy árkülönbségek a szolgáltatók között

Miért vannak nagy árkülönbségek a szolgáltatók között? Aki kacérkodik a sminktetoválás gondolatával és körülnézett már néhány sminktetováló honlapján, bizonyára észrevette, hogy jelentős különbségek vannak a különböző szakemberek árai között. Hogyan lehetséges az, hogy ami az egyik szakembernél 80.000 Ft, az a másiknál akár 30.000 Ft-ért is elérhető?!

Mennyire tartós a sminktetoválás...?

Mennyire tartós a sminktetoválás...?

Gyakori és jogosan felmerülő kérdés ez vendégeink részéről.
Az hogy hány évig viselhető megújítás nélkül egy sminktetoválás, sok mindentől függ.
Egyrészt ez területenként eltérő. A legtartósabbak az ajaktetoválások, a leghamarabbi frissítést pedig többnyire a szemöldöktetoválásunk igényli.

A sminktetoválás fáj...? - tévedsz

A sminktetoválás fáj...? - tévedsz

"A sminktetoválás fáj....?" – tévedsz, ha még mindig ezt hiszed!
Nap mint nap találkozom veletek akik hozzám jöttök sminktetováltatni. Anyákkal, üzletasszonyokkal, fiatalokkal és idősebbekkel....
Ami minden találkozásban közös, az a félelmetek. Félelem a fájdalomtól. Valamennyi hozzám látogatóval az egyik fő téma a találkozáskor, hogy fájni fog-e a sminktetoválás.
A válaszom az hogy fájdalomról NEM, maximum kellemetlenségről beszélhetünk. Sokatoknak volt már sminktetoválása, amit mondjuk 5-10 évvel ezelőtt készítettek.
Azóta a sminktetoválás világa hatalmasat változott, és szerencsére előnyére.