Évszak tipusok szerinti színválasztás a sminktetoválásban

Évszak tipusok szerinti színválasztás a sminktetoválásban

Évszak tipusok szerinti színválasztás a sminktetoválásban
 


Sminktetoválás tervezésekor a színt több tényező együttes figyelembevételével választjuk ki.  A bőr típusa (zsíros vagy száraz), a szőrállomány (azaz, hogy mennyi szőrszálunk van a szemöldöknél), a bőr színe, a vendég elképzelése, vágya mind-mind szempontok a döntésnél. Ezenkívül a legfontosabb, hogy meghatározzuk vendégünk évszak típusát. 

Nem mindegy ugyanis, hogy hideg vagy meleg az árnyalat, hogy élénk vagy tompa a szín amit az arcodon viselsz. Legyen szó egy szép ajaktetoválásról vagy egy szemöldökről, mindannyian tudjuk, hogy nagyon fontos a szín! 

Képzelj el egy vöröshajú szeplős hölgyet szürke szemöldökkel! Ugye milyen borzasztóan diszharmónikus még képzeletben is? Vagy hófehérkét csokoládé barna szemöldökkel?! Esetleg egy narancsos ajakrúzzsal. Te is érzed már, mennyire fontos, hogy a színtípusodnak megfelelő árnyalatokat viselj?

 

Egy hűvos alapjegyekkel rendelkező nőnek mindig hideg színek közül választunk. A szemöldök inkább legyen naturális, hamvas. Az ajak hideg rózsás vagy magenta, meggyszín, esetleg hűvös hússzín. Egy élénk kontrasztos részletekkel rendelkező hölgynek kiválóan fognak állni a karakteres színek. Míg egy halvány arcú, tompa szemszínű vendéget a finom pasztelles, púderes színek tesznek majd elegánssá. 


Az évszaktípusokkal egyébként színtanácsadáson is találkozhatunk. Előszeretettel alkalmazzák a szépségszakma más szegmenseiben is, pl. a sminkesek, fodrászok, stylistok.
A négy fő típus a tavasz, nyár, az ősz, a tél.  Egyediségeinknek köszönhetően általában 2 évszakhoz tartozunk egyszerre, illetve egy-egy évszaktípuson belül is találhatunk eltérő adottságokat.

Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0