Melyik sminktetováló oktatást válaszd?

Nem tudsz eligazodni az oktatások között?
Nem érted miért van akkora különbség az árak között?
Félsz hogy az ablakon dobod majd ki a pénzt? 
Hogy esetleg nem is ér annyit a képzés?
Megkaphatod-e bárhol az extra tudást?

 

Segítek hogyan válassz jól oktatót, milyen szempontokra figyelj!


Sokan kerestek meg azzal, hogy elvégeztetek egy sminktetováló képzést, de tele vagytok kérdésekkel, nem megy az egész. Rettegtek a tetoválástól mert bizony az eddigi munkáitok gyógyultan tele vannak hibákkal. Hibát véteni nagyon könnyű és sokan inkább kiszállnak a szakmából, eladják az addig beszerzett felszereléseket. Kívülről úgy tünhet hogy nem is olyan nehéz ez a "sminktetoválósdi", de valójában aki belekezd, igen vékony jégre lép! Ahhoz hogy ne érjen csalódás, ne fuss fölösleges köröket és ne dobd ki a pénzed, a legjobb oktatók közül kell választani!

 

Sajnos a képzések legnagyobb százaléka nem nyújt elegendő tudást, nincs benne megfelelő mennyiségű élő modellezés, nem ül az oktató melletted végig amíg kezdőként tetoválsz, nem tudja átadni azokat a szakmai titkokat aminek kevesen vannak birtokában! A tudást nem lehet bárkitől megszerezni! Többféle árkategóriában találhatsz képzéseket. Ebben a szférában kifejezetten igaz a mondás, "olcsó húsnak híg a leve". Nem az a drága ha egy komoly képzésre befizetsz, hanem az ha olcsó gyorstalpalóra mész hiszen az biztosan kidobott pénz lesz! Évek óta kísérem végig az ilyen "képzések" következményeit, azt ahogy feladják a kezdők az egészet egy oktatás után ami hatalamas csalódás!

 

Miért van különbség az árak között?

Gondolj bele! 

Ha egy oktató hosszú évek alatt maximális tudásra tett szert és végig járta a legtöbb neves külföldi előadó mesterképzését is, akkor bizony nagyon ritka, értékes tudással rendelkezik. Ehhez a tudáshoz 5-10 év alatt jutott, miközben elköltötte akár egy drága autó árát a képzésekre. Érthető hát hogy a nehezen megszerzett kiemelkedő tudást amelyre évei mentek el, nem tudja olcsón adni. Mindenkinek az ideje a legértékesebb. Ha pedig éveid vannak a technikáidban akkor az nagyon értékes technika! Ilyenkor olyan leszűrt, tömény tudást kapsz meg amely évek alatt szerezhető meg sok-sok képzés után.

 

Úgy gondolod hogy az igazi értékes technikákat megtanulhatod bárhol?
Biztos lehetsz benne hogy nem!

 

Ezekre figyelj ha képzést választasz

 

  • nézd meg mióta tetovál az oktató 
  • ő tartja-e személyesen az  egész képzést? 
  • kedvezőbb az ár? kérdezd meg pontosan hányan lesztek a képzésen! Ha kedvezőbb az ár, sokszor azért van mert nagyobb létszámmal zajlik a képzés. Véleményem szerint ha személyesen a mester oktat, maximum egy 3-4 fős képzésen tud csak biztosan mindvégig rád figyelni miközben tetoválsz! 
  • van elég élő modellezés a képzésen? Alap tanfolyamnál területenként minimum 3 modellt szükséges megcsinálni az oktató személyes jelenléte mellett! Egy teljes alapképzés esetében ez legalább 9 modellt jelent! 
  • nézd meg az oktató gyógyult (!!) munkáit! Befeküdnél a kezei közé? Álmaid tetoválásait látod viszont a képeken? Ha nem, akkor nem érdemes hozzá menned. Aki saját maga nem készít tökéletes munkákat, annak hiányos a tudása így a technikai titkokat sem fogja tudni átadni. 

 

Ha pedig nincsenek is gyógyult fotói akkor joggal merül fel a kérdés hogy vajon nem szépek a gyógyult eredményei?

Ne feledd!

A friss tetoválásról készült fotók akkor is lehetnek szépek ha a gyógyult eredmény később foltos, hibás lesz! Végső soron az a jó sminktetováló aki rengeteg igényes, szép gyógyult eredményt tesz fel.

A friss munka nem mérvadó, különösen ha zsíros ápolóval is be van kenve a fénykép kedvéért, hiszen ez elkendőzi a kisebb hibákat.

 

  • Az oktató munkáiról készült fényképek élesek? Bele tudsz nagyítani? Látsz minden apró részletet, barázdát? A mai mobiltelefonokkal sajnos olyan elkent, effektes képek készíthetők amelyek szépnek láttatják a munkát, viszont közelről nem látod a részleteket élesen, mert ha belenagyítasz szétesik!
  • Elérhető, megközelíthető számodra az oktató a kérdéseiddel? Tudsz vele személyesen beszélni arról hogy milyen gépet vegyél és mikor?

 

Ezek elengedhetetlen szempontok!! Javaslom hogy valamennyit zongorázd végig mielőtt befizetnél bárkihez! Jól nézd meg az oktató munkáit, nehogy kidobd a pénzt az ablakon!  Ne feledd, a tudást, az igazi minőségi technikát nem szerezheted meg bárkitől!