Drága-e a sminktetoválás? - avagy árkülönbségek a szolgáltatók között

Miért vannak nagy árkülönbségek a szolgáltatók között? Aki kacérkodik a sminktetoválás gondolatával és körülnézett már néhány sminktetováló honlapján, bizonyára észrevette, hogy jelentős különbségek vannak a különböző szakemberek árai között. Hogyan lehetséges az, hogy ami az egyik szakembernél 80.000 Ft, az a másiknál akár 30.000 Ft-ért is elérhető?!

Miért van az, hogy egy-egy elismert kolléganő munkájáról készült fotói alatt gyakorta találunk olyan hozzászólásokat mint "szép de irreálisan drága".... "máshol fele ennyibe kerül..."
Elmondom....

Elsősorban arról beszélnék, hogy miért kerül egy sminktetoválás mondjuk 60-90.000 Ft-ba, területtől függően.

Amikor egy kozmetikus* vonzódni kezd a sminktetoválás iránt és megvan benne az a tehetség, szép érzék és kitartás ami ehhez a művészethez kell, akkor bizony nagyra kell nyitnia a pénztárcáját hogy tanulhasson:

Először is el kell végeznie egy alap sminktetováló képzést.

Ez egy igen komoly és részletes képzés, ahol a színvonalas akadémiák, oktatók olyan tudást adnak át, melyet ők hosszú évek során, gyakorta külföldön tanultak meg és hosszas kísérletezésekkel fejlesztettek tökélyre. Ennek pedig ára van. Nem is kevés! Ha azt mondom hogy 6 db. nulla van a szám mögött, akkor már sejtitek hogy bizony egy autó ára.

Belevágtál... megvannak az alapismeretek, de kell egy gép is.... Az előző nullák ismét helytállók a gépvásárlás esetében! Persze a géphez kellenek még tűmodulok.... (darabjuk 1.500 – 4.000 Ft-ért ).

Pigmentekre is szükség van. Kezdetnek is legalább területenként 5-6 db-ra. Tehát összesen kb. 18 árnyalatra, amit később majd folyamatosan bővíteni kell. Prémium kategóriából ezek mind 25.000-35.000 Ft -os darab áron kaphatók. Ugye te is azt szeretnéd, ha széles színpalettáról választhatnál szemöldök-, ajakszínt, és nem ugyanazt a barnát kapnád a szőke hajadhoz mint a mediterrán típusú barátnőd! Ugye megnyugtatóbb ha nem egy bevizsgálatlan kínai pigmentet tetoválnak a bőrödbe, hanem svájci, német biztonsági adatlappal ellátott festékeket!

Így indul a sminktetováló befektetése abba, hogy egyszer majd csodás alkotásokat varázsoljon a hölgyek arcára! Még éppen csak elkezdte tanulni ezt a szép új szakmát, de máris több millió Forintot költött!

Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa. Itt még szó sincs arról hogy megvan a tudás és alkot a kozmetikus-tetováló.

Mert bizony 2020-at írunk.... Olyan sok új csodás technika van, annyiféle sminktetoválás trend... bizony ha naprakész szeretne lenni a szakember, ezeket is meg kell tanulni.

Igen ám, de ismét több száz ezer Forintról beszélünk technikánként.... mert ugye ott a púderes szemöldöktetoválás.... a microblading szálazás... a gépi szálazás.... ugyanennek az újabb szálrendezési technikával készült verziója több színnel, a kettő kombinációja azaz a hibrid módszer... az ajaktetoválások (3D-4D, shiny lips, kontúr mentes, aquarell, stb....) és akkor még nem is beszéltünk az ezernyiféle technikáról a szemhéj esetében (füstös szem, butterfly, több színű....).

Ugye Te is szeretnéd, ha a szakember akit választottál igen magas szinten, valamennyi technika ismeretében, biztos kézzel készítené el a számodra legelőnyösebb sminktetoválást? Ha nem kellene kompromisszumot kötnöd, és nem azért viselnél egy adott stílust, mert ő csak azt tudja elkészíteni.

Ugye nem örülnél ha a kiszemelt szakember a youtube-ról tanult volna színvonalas képzések helyett (sajnos ez is gyakori)!

Ezt mi, elhivatott sminktetoválók sem szeretnénk! Vagyunk szerencsére jó páran akik abban hiszünk, hogy fejlődni, tanulni mindig kell. Abban hiszünk hogy a minőségi anyagokkal végzett minőségi szolgáltatásra szükség van! Abban hiszünk hogy a tetoválás nem gyerekjáték és cseppet sem mindegy hogy mutat az arcodon éveken át!

Összesítsünk egyet gyorsan!

1. alaptanfolyam

2. gépvásárlás

3. egyéb eszközök, tűk, modulok, érzéstelenítők, speciális lámpa, fényképezőgép.....

4. alképzések (összetettebb technikák egyesével történő elsajátítása)

5. egyéb járulékos képzések (pl. a profi fotózás elsajátítása, szerkesztési és hirdetési tanfolyamok)

6. egy-egy video operatőrrel és vágóval való elkészíttetése hogy megismertesd magad a közönséggel

Lassan egy kis lakás árát el is költöttük.

Értitek már?

Egy igazán elhivatott szakember a maximumra törekszik!

Nem tetovál kínai anyagokkal, kínai géppel! Nem a youtube-ról próbálja megtanulni azt, amit onnan képtelenség! Nem háromféle színárnyalatot tart a polcán a szemöldöködhöz. Nem spórol a körítésen, a fájdalomcsillapítókon, a megfelelő megvilágításon, az igényes fotón ami rólad készül! Így aztán nem is tudja 25.000 Ft-ért adni a szolgáltatását!

Amikor a megfelelő szakember után kutatsz, jusson eszedbe megnézni az oldalán ezeket a részleteket! Nem mindegy hogy egy 70.000 Ft-os kínai géppel és 3 db. rossz minőségű pigmenttel vár téged, vagy számtalan mesterkurzus elvégzése után, komoly felszereléssel és magabiztos tudással.

Te melyiket választanád?

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is vagy szólj hozzá!