A sminktetoválás fáj...? - tévedsz

"A sminktetoválás fáj....?" – tévedsz, ha még mindig ezt hiszed!
Nap mint nap találkozom veletek akik hozzám jöttök sminktetováltatni. Anyákkal, üzletasszonyokkal, fiatalokkal és idősebbekkel....
Ami minden találkozásban közös, az a félelmetek. Félelem a fájdalomtól. Valamennyi hozzám látogatóval az egyik fő téma a találkozáskor, hogy fájni fog-e a sminktetoválás.
A válaszom az hogy fájdalomról NEM, maximum kellemetlenségről beszélhetünk. Sokatoknak volt már sminktetoválása, amit mondjuk 5-10 évvel ezelőtt készítettek.
Azóta a sminktetoválás világa hatalmasat változott, és szerencsére előnyére.

Minden rém hírrel ellentétben állítom, hogy ma már nem fáj az eljárás, maximum csak kellemetlen!

Ennek persze elsődleges feltétele, hogy a megfelelő szakembert válaszd.

A fájdalom elkerüléséhez ugyanis az alábbi feltételek szükségesek, és csakis ezek együttes állásával valósul meg az igazán kíméletes és fájdalommentes sminktetoválás, amikor csakis kellemetlenségről beszélhetünk:

  1. Megfelelő szaktudás, vagyis a szakember "keze"!

Azaz rengeteget számít hogy komoly technikai tudás és valamennyi mozdulat típus tökéletes kivitelezése birtokában legyen a tetováló. Így elkerülhetőek a véső, irritáló mozdulatok, melyek nem csak fájdalmat okoznak a vendégnek, de a végeredmény is lehangoló lesz.

  1. Prémium tetoválógép!

Óriási különbségek vannak a sminktetováló gépek között. Kicsit olyan ez mint az autókkal...

A Trabant-tól az "A" osztályos Mercedes-ig minden megtalálható. Egy komoly gép egész máshogyan “mozgatja a tűt”, magas minőségű (csiszolású) tűvel dolgozik, nincs oldalra kilengése, stb.... – tehát nem okoz felesleges fájdalmat, nem roncsolja, tépi a bőrt!

  1. Minőségi anyagok!

A gépen és tűkön túl az sem mindegy hogy milyen pigmentet használ a szakember. A minőségi festéket könnyen fogadja a bőr, így elkerülhető a felesleges és hosszadalmas kínzás, a rossz minőségű nehezen bedolgozható anyagok miatt.

  1. Érzéstelenítők!

Kulcsfontosságú tényező! Egy kiváló összetételű, magas minősítésű érzéstelenítő, gyakorlatilag olyan komoly hatással bír, hogy többen akár el is alszanak sminktetoválás alatt. Jó ha a szakember nem a spórolós, gyenge hatóanyagtartalmú anyagokkal kísérletezik, mert az bizony a vendég rovására megy...

Vendégeim szinte kivétel nélkül úgy távoznak tőlem, hogy azt mondják, sokkal rosszabbra számítottak, és a fájdalom helyett inkább csak olyan kellemetlenségeket említenek, hogy csípett az érzéstelenítő vagy hogy kellemetlen volt a vattával való törölgetésem.

*kivételesen ritka esetben, pl. ha allergia miatt nem tudjuk az erősebb érzéstelenítőt használni, vagy ha a vendég szervezete alig reagál az érzéstelenítőre, előfordulhat minimális fájdalom érzet. Azonban még ezek a vendégek is minden esetben elégedetten távoznak, és nem számolnak be semmiféle elviselhetetlen fájdalomról.

Összegezve tehát, a sminktetováló szakember tudása, precíz kézügyessége, az első osztályú tetoválógép használata, a minőségi anyagok, és a legjobb érzéstelenítők együttes használata garantálja, hogy fájdalom helyett, maximum kellemetlenségről beszélhessünk sminktetováláskor!!!

Ebből a felsorolásból pedig már adódik is az újabb téma:

"Miért vannak jelentős árkülönbségek a sminktetoválók között?" - erről szól majd következő bejegyzésem.

Ha tetszett az írásom, és úgy gondolod hogy másoknak is jól jöhet ez az információ, hogy eloszlassa félelmüket a fájdalommal kapcsolatban, oszd meg!