Titkok a púderes szemöldöktetoválásról....

Ámulva nézed a gyönyörű, trendi, porhatású szemöldöktetoválásokat.. viszont felmerül benned rengeteg kérdés és hallottál is ezt-azt.

Mi az igazság?
Mit kell tudni erről az új hullámról?
Vannak vajon hátrányai is? 

 

Soft powder brows

A soft powder brows vagyis a púderhatású szemöldöktetoválás technika nagyjából 5-6 éve robbant be a sminktetoválás világába.

Azonnal megkezdte hódító útját és pillanatokon belül az egyik legkedveltebb eljárás lett úgy a vendégek mint a szakemberek körében. Népszerűségét finomsága, természetes hatása adja. Megérkezésével azok a hölgyek is nyitottak a sminktetoválás felé, akik korábban el sem tudták volna képzelni hogy rászánják magukat. A púdertechnika sokunk örömére leszámolt a régi kékes, rossz formájú, túltetovált szemöldökökkel.

Ezek helyébe lágyan sminkelt hatású, diszkrét mivoltával könnyedén lépett.

Sokan nem beszélnek azonban arról, hogy előnye egyben a hátránya is...
 

Finom és természetes, könnyed és porhatású....
de mit is jelent ez?

A pigmentálás során már csak a hám és irha határához juttatjuk az anyagot. Ez adja a végeredmény finomságát. Ugyanakkor éppen ez a finomság az, amely miatt ez a technika hamarabb is kopik. Bőrünk ezen rétegei idővel megújulnak, így ebből a mélységből ki fog kopni az anyag 1-2 maximum 3 év alatt (immunrendszertől függően).

 

Biztosan hátrány ez valójában?

A régi típusú szemöldöktetoválások egyenesen az irhába lettek betetoválva. Ettől ugyan nagyon tartósak (sőt akár örök életre szólóak) voltak, viszont jellegüket tekintve kifejezetten tetovált, mű hatásúak.

Ugyanis a bőr mélyebb rétegébe, az irháig lejuttatott anyag minden esetben erősre tetovált jelleget és szokatlan színeket produkál (kék, szürke, lila). Bár tartóssága vitathatatlan a mai napig, azonban sajnos rég tudjuk, hogy idővel a pigment színmódosul a bőrben. Tehát ha a szemöldöktetoválásod kellően finoman készült és csak a bőr felsőbb rétegeibe került, akkor mire a szervezeted különböző ütemben bontaná le az egyes összetevőket (vagyis mire elmódosulna a színe), addigra egyúttal el is kopik annyira hogy ezt már ne kelljen viselned.

Míg a tartós, satíros régi típusú szemöldöktetoválás esetében ez az idővel színmódosult eredmény nem tud kikopni a bőrből, hiszen túl mélyre (tartósra) lett tetoválva.

 

Tehát ami elsőre hallásra csalódottsággal tölthet el, az valójában egy igen nagy előny!

 

A soft powder púdertechnika csodája éppen abban rejlik, hogy mindig szép színű, finom hatású szemöldöktetoválást viselhetsz anélkül hogy torzult maradványokkal kellene küszködnöd. És akkor még nem is beszéltem arról a remek lehetőségről, hogy frissítéskor változtathatsz a színén, formáján... az arcod változásaihoz igazíthatjátok azt később is.

Ne feledd hogy idővel vonalaink, bőrünk feszessége változik és nem biztos hogy ugyanott lesz jó helyen a szemöldököd vége vagy magassága. Vannak már a pigmentek között olyan tartósabb összetételűek is, melyekkel a szerencsésebbek akár 2-3 évig is élvezhetik szemöldöktetoválásuk szépségét.

Azonban fontos tudni, hogy a tartósság nagyban függ a bőrtípusunktól, életkorunktól, napozási szokásainktól és immunrendszerünktől!

 

Mi tehát a konklúzió?

Be kell látnunk, bár mindannyian extra tartós és tökéletes sminktetoválásra vágyunk, a szemöldökök esetében nem valósulhat meg egyszerre mindkettő. Vagy a finomabb púderes technikát választjuk és elfogadjuk hogy bizony 1-2 évente egy gyors frissítést igényel....

Vagy túltetováltatjuk satírosra amely bár extra tartós lesz (5-10 évtől egészen több tíz évig), de az évek alatt esztétikailag viselhetetlenné válik.