Mennyire tartós a sminktetoválás...?

Gyakori és jogosan felmerülő kérdés ez vendégeink részéről.
Az hogy hány évig viselhető megújítás nélkül egy sminktetoválás, sok mindentől függ.
Egyrészt ez területenként eltérő. A legtartósabbak az ajaktetoválások, a leghamarabbi frissítést pedig többnyire a szemöldöktetoválásunk igényli.

Természetesen személyenként is eltérő a tartósság. Függ a bőrtípustól, a kivitelezett technikától (pl. szálas vagy púderes szemöldöktetoválás), a választott szín erősségétől illetve attól is milyen az életmódunk és hol élünk. Egy napsütötte országban érthető hogy jóval hamarabb halványodnak el a sminktetoválások az intenzív vagy állandó UV sugárzás miatt. Ugyanez történik ha gyakorta szoláriumozunk. Összességében szemölöktetoválás esetében 1-3 évet mondhatunk a fenti tényezők függvényében. Az ajaktetoválás 4-6 évig tartós, míg a szemhéj általában úgy 3-4 évig. 

A általánosan elmondható alapokon kívül azonban szeretnék egy igen fontos tényezőt is elmagyarázni.

Ma már egészen új köntösbe öltözött a sminktetováló szakma. Igen távol járunk már az akár csak 5 évvel ezelőtti technikákhoz képest. A 10-20 évvel ezelőtti módszerekről, gépekről már nem is beszélve.

Ha egy vendég ma a sminktetoválást választja (és ha megfelelő, színvonalas szolgáltatót talál), akkor igazán természetes, szép színű sminktetoválást viselhet, ami azonban szemöldöktetoválás esetén 1-2 évente frissítést, megújítást igényelhet.  

Beszéljünk most a szemöldökökről, hiszen tény hogy ennél a területnél a legrövidebb az élettartam. Ahhoz, hogy valóban természetes, élethű színekkel készült tartós sminket készíthessünk vendégeinknek, egészen másképp dolgozunk mint mondjuk 5 évvel ezelőtt.

Finomabb, lágyabb mozdulatokkal dolgozunk a bőr felsőbb rétegeiben.  A pigmentek összetétele is megváltozott az erős szabályozásoknak és ellenőrzéseknek köszönhetően.

Hogy miért is jó ez neked, a vendégnek?

  • mert nem kerülnek a bőrödbe nehézfémek a pigmentből, amik egészségkárosító hatásúak lehetnek
  • mert már nem lesz kék a szemöldököd ha kopni kezd a sminktetoválás, a festékek összetétele miatt
  • mert természetes, igényes tetoválást viselhetsz, amelyről a környezeted azt hiszi hogy magad sminkelted reggel
  • mert a stílusunk, hajunk színe vagy akár arcunk vonalai változnak, így biztosan nem kell attól félni hogy 5 év múlva már nem fog tetszeni, esetleg jól állni a forma vagy szín amit most választottál.

Akik régen tetováltattak, mondjuk 10 éve, gyakran a mai napig kikékült, rossz formájú szemöldökükkel küzdenek, melyet már csak a lézer tud eltávolítani. Ennek az az oka, hogy régen a bőrünk mélyebb rétegébe kerültek a tetoválások, egészen az irháig. Az ilyen mélységbe került pigment tetovált jellegűnek néz ki, gyakran kékes. Ráadásul egyáltalán nem kopik ki a bőrből később sem. 

Te ezt nem szeretnéd ugye?

Inkább választanád a mindig szép színű, természetes vagy akár finoman sminkelt hatású szemöldököt? Ha a válaszod IGEN, akkor már csak azt kell megértsd ennek az az “ára”, hogy 1-2 évente kedvezményes áron frissíttetned kell, mert bizony nem lesz 5 évig mozdulatlanul tartós. Cserében viszont torz színű és mű sem!

  
Mennyire tartós a sminktetoválás?
2. régi típusú satírozott tetoválás az internetről

A nálam készült sminktetoválásokra frissítési kedvezményt biztosítok.