• BeautySense szépségszalon - Sminktetoválás Budapest

Melyik sminktetováló oktatást válaszd?


Melyik sminktetováló oktatást válaszd?

Nem tudsz eligazodni az oktatások között?
Nem érted miért van akkora különbség az árak között?
Félsz hogy az ablakon dobod majd ki a pénzt? 
Hogy esetleg nem is ér annyit a képzés?
Megkaphatod-e bárhol az extra tudást?
 

 

 

 

Segítek hogyan válassz jól oktatót, milyen szempontokra figyelj!


Sokan kerestek meg azzal, hogy elvégeztetek egy sminktetováló képzést, de tele vagytok kérdésekkel, nem megy az egész. Rettegtek a tetoválástól mert bizony az eddigi munkáitok gyógyultan tele vannak hibákkal. Hibát véteni nagyon könnyű és sokan inkább kiszállnak a szakmából, eladják az addig beszerzett felszereléseket. Kívülről úgy tünhet hogy nem is olyan nehéz ez a "sminktetoválósdi", de valójában aki belekezd, igen vékony jégre lép! Ahhoz hogy ne érjen csalódás, ne fuss fölösleges köröket és ne dobd ki a pénzed, a legjobb oktatók közül kell választani!

 

Sajnos a képzések legnagyobb százaléka nem nyújt elegendő tudást, nincs benne megfelelő mennyiségű élő modellezés, nem ül az oktató melletted végig amíg kezdőként tetoválsz, nem tudja átadni azokat a szakmai titkokat aminek kevesen vannak birtokában! A tudást nem lehet bárkitől megszerezni! Többféle árkategóriában találhatsz képzéseket. Ebben a szférában kifejezetten igaz a mondás, "olcsó húsnak híg a leve". Nem az a drága ha egy komoly képzésre befizetsz, hanem az ha olcsó gyorstalpalóra mész hiszen az biztosan kidobott pénz lesz! Évek óta kísérem végig az ilyen "képzések" következményeit, azt ahogy feladják a kezdők az egészet egy oktatás után ami hatalamas csalódás!

 

Miért van különbség az árak között?

Gondolj bele! 

Ha egy oktató hosszú évek alatt maximális tudásra tett szert és végig járta a legtöbb neves külföldi előadó mesterképzését is, akkor bizony nagyon ritka, értékes tudással rendelkezik. Ehhez a tudáshoz 5-10 év alatt jutott, miközben elköltötte akár egy drága autó árát a képzésekre. Érthető hát hogy a nehezen megszerzett kiemelkedő tudást amelyre évei mentek el, nem tudja olcsón adni. Mindenkinek az ideje a legértékesebb. Ha pedig éveid vannak a technikáidban akkor az nagyon értékes technika! Ilyenkor olyan leszűrt, tömény tudást kapsz meg amely évek alatt szerezhető meg sok-sok képzés után.

 

Úgy gondolod hogy az igazi értékes technikákat megtanulhatod bárhol?
Biztos lehetsz benne hogy nem!

 

Ezekre figyelj ha képzést választasz

 

  • nézd meg mióta tetovál az oktató 
  • ő tartja-e személyesen az  egész képzést? 
  • kedvezőbb az ár? kérdezd meg pontosan hányan lesztek a képzésen! Ha kedvezőbb az ár, sokszor azért van mert nagyobb létszámmal zajlik a képzés. Véleményem szerint ha személyesen a mester oktat, maximum egy 3-4 fős képzésen tud csak biztosan mindvégig rád figyelni miközben tetoválsz! 
  • van elég élő modellezés a képzésen? Alap tanfolyamnál területenként minimum 3 modellt szükséges megcsinálni az oktató személyes jelenléte mellett! Egy teljes alapképzés esetében ez legalább 9 modellt jelent! 
  • nézd meg az oktató gyógyult (!!) munkáit! Befeküdnél a kezei közé? Álmaid tetoválásait látod viszont a képeken? Ha nem, akkor nem érdemes hozzá menned. Aki saját maga nem készít tökéletes munkákat, annak hiányos a tudása így a technikai titkokat sem fogja tudni átadni. 

 

Ha pedig nincsenek is gyógyult fotói akkor joggal merül fel a kérdés hogy vajon nem szépek a gyógyult eredményei?

Ne feledd!

A friss tetoválásról készült fotók akkor is lehetnek szépek ha a gyógyult eredmény később foltos, hibás lesz! Végső soron az a jó sminktetováló aki rengeteg igényes, szép gyógyult eredményt tesz fel.

A friss munka nem mérvadó, különösen ha zsíros ápolóval is be van kenve a fénykép kedvéért, hiszen ez elkendőzi a kisebb hibákat.

 

  • Az oktató munkáiról készült fényképek élesek? Bele tudsz nagyítani? Látsz minden apró részletet, barázdát? A mai mobiltelefonokkal sajnos olyan elkent, effektes képek készíthetők amelyek szépnek láttatják a munkát, viszont közelről nem látod a részleteket élesen, mert ha belenagyítasz szétesik!
  • Elérhető, megközelíthető számodra az oktató a kérdéseiddel? Tudsz vele személyesen beszélni arról hogy milyen gépet vegyél és mikor?

 

Ezek elengedhetetlen szempontok!! Javaslom hogy valamennyit zongorázd végig mielőtt befizetnél bárkihez! Jól nézd meg az oktató munkáit, nehogy kidobd a pénzt az ablakon!  Ne feledd, a tudást, az igazi minőségi technikát nem szerezheted meg bárkitől!